Kalash befolkningen i Chitral firade sin årliga två dagars färgstarka Kalash ‘Phool Festival’ med traditionell glöd i onsdags.
Festivalen markerar skörden av druvor och valnötts skördar. Phool festival är en av de fyra festivalerna som firas varje år av befolkningen där.
Folket i samhället pryder sina huvuden med blomma, sjunger sånger på det lokala språket och utför traditionella danser under den två dagars festivalen.
Äldre kvinnor förbereder traditionella mössor dekorerade med blommor och lägger dessa färgglada mössor på huvudet på de unga tjejerna som når upp till 10 års ålder medans männen och de unga också deltar firandet. Turister från hela landet kommer som flockar till regionen för att fira festivalen.

Sådana organiserade typer av festivaler syftar till att locka fler turister till den natursköna dalen, då turismen är den enda inkomstkällan för de största Chitralbefolkningen.
Men lokalbefolkningen klagade över att försvunna vägar är det största problemet i regionen och håller turisterna borta för att besöka området. Folket från hela Pakistan vill besöka Kalash-dalen för att ta del av festivalen, men förstörda vägar håller dem borta,” sa Saifullah, en lokal bosatt.
Den federala regeringen har lovat att bygga vägen som leder till Bamborat och Rambor och lokalbefolkningen hoppas att turister från hela världen kommer att få chansen att ta del av festligheterna om regeringen tar itu med problemen som de människor som bor i regionen står inför.

Turister från Kina, USA, Skottland, Storbritannien och andra länder deltog också i festivalen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.