Sjukvårdspersonalen har erkänts av Women in Global Health (WGH), som samarbetade med Världshälsoorganisationen (WHO), FN: s befolkningsfond, Nursing Now, International Council of Nurses och International Confederation of Midwives på listan.

Alla åtta sjuksköterskor och barnmorskor från Pakistan är lärare eller alumner från Aga Khan University’s School of Nursing and Midwifery, SONAM.

Listan erkände 100 sjuksköterskor och barnmorskor från 43 länder för sitt bidrag till att höja vårdstandarden över hela världen, “särskilt under dessa svåra tider” av coronaviruspandemin, säger ett uttalande från Aga Khan University (AKU).

SONAM-dekanus Dr Rozina Karmaliani har hedrats under kategorin styrelse och ledning i erkännande för sina ansträngningar att gå i spetsen för förbättringar av ungdomars hälsa, stärka forskningskapaciteten och integrera forskning i utbildning och praktik.

Fakultetsmedlemmarna Yasmin Parpio och Samina Vertejee har utsetts till kategorin Community Hero för sina tjänster inom samhällssjukvård, medan Saima Sachwani har fått erkännande för sina bidrag till att utveckla en effektfull sjuksköterskeplan under kategorin Human Capital Development. Sjuksköterska-barnmorska Marina Baig har också hyllats för att utnyttja mobil hälsoteknik för att förbättra mödrarnas hälsoresultat inom kategorin Innovation, vetenskap och hälsa.

Tre SONAM-alumner har också erkänts under kategorin Community Hero. De inkluderar Dr Shela Hirani för hennes ansträngningar för att främja amning under Covid-19-pandemin, Neelam Punjani för hennes arbete för att förbättra tillgången till sexuella och reproduktiva hälsarättigheter och Sadaf Saleem för hennes bidrag till geriatrisk omvårdnad.

”Det är en ära att erkännas av det internationella folkhälso- och omvårdnadsbrödraskapet”, säger Dr Karmaliani, enligt uttalandet. “Det här året har varit särskilt utmanande för vårdgivare, som alla har visat otroligt engagemang i sina respektive roller för att bemöta Covid-19-krisen.”

PICS är stolta över att presentera dessa enastående kvinnor och gratulerar dem för deras service.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.